e
هدف از راه اندازی این وب سایت آموزشی، کمک کردن به علاقه مندان به یادگیری علم الکترونیک و میکروکنترلر بوده بخصوص دانش آموزان و دانشجویان که برای پیدا کردن مطلب مورد نظر خود سایتهای گوناگونی را جستجو میکنند که در نهایت به هدف خود نمی رسند، در این وب سایت سعی براین است که آموزش از پایه شروع شود. در ادامه با مثالهای نحوه استفاده از قطعات الکترونیک و عیب یابی آنها آموزش داده خواهد شد. همچنین پروژه های برای آموزش قرار داده شده است.
اسماعیل بخش زاد محمودی
09118315058
09336485452
09373054607
09390617786
telegram.me/Electronic_iran کانال
Esmail_bakhshzad@yahoo.com esmail2bakhshzad@gmail.com
محافظ تمام دیجیتال هوشمند وسایل برقی ( یخچال و فریزر- صوتی تصویری-کامپیوتر )
منبع تغذیه 0-32 ولت 0-5 آمپر قابل افزایش تا 0-20 آمپر (Power supply 0-5A 0-20A)
مدار کنترل کننده هوشمند تپ چنجر ترانس قدرت 63 کیلو ولت سه فاز
هشدار دهنده نشت گاز شهری و دود همراه با قطع خودکار گاز و برق
محافظت از سطح ولتاژ شارژ- جریان شارژ و دمای باطری های UPS تا 200 آمپر
محافظت و کنترل حد جریان سه فاز 0-200 آمپر در سه رنج کاری
کنترل و راه اندازی سروموتورهای الکتریکی و موتور DC و موتور ﭘله ای
قفل الکترونیکی هوشمند توسط تاچ لمسی (Touch Screen)
تابلوی روان با ماتریس 32*8 ارسال پیام متنی از طریق کامپیوتر
طراحی و ساخت فانکشن ژنراتور با کنترل لمسی توسط (Touch Screen)
محافظت و کنترل ولتاژ و جریان خروجی از مدار AC / DC
کنترل دور موتورهای الکتریکی و اعمال موج PWM و از طرق رابط تاچ ﭘد و LCDگرافیکی (Touch Screen)
پروژه مدار آشکارساز نشت گازمتان و گاز بوتان و LPG سنسور MQ
پروژه کنترل و محافظت دیجیتال ولتاژ
پروژه منبع تغذیهDigital 0-42V 5A
ولتمتر و آمپرمتر دیجیتال با AVR
برنامه نویسی میکروکنترلر 52 & 8051
مدار مبدل آنالوگ به دیجیتال ADC
کاربرد تراشه TTL 74HC573 در تابلو روان LED
مبدل آنالوگ به دیجیتال ADC میکرو کنترل AVR
کاربرد تراشه TTL74541 در ولتمتر دیجیتال با AVR
کاربرد تراشه رگلاتور ولتاژ LM723
تقویت کننده تفاضلی Single Operational Amplifier
استفاده از ترانزیستور برای سویچ کردن Switching Transistor
برنامه راه اندازی موتور پله ای Stop Motor
گذرگاه ارتباط دو سیمه میکرو کنترلر AVR – SPI
www.powerengineering.blogfa.com
الکترونیک مقدماتی
الکترونیک صنعتی
میکرو الکترونیک AVR
برنامه نویسی Assembl
1.پروژه آزمایشگر میکروکنترلر 8051-52
2.پروژه آزمایشگر میکروکنترلر PIC
3.پروژه ساعت RTC با میکرو 8051
4.محافظ تمام دیجیتال هوشمند AVR
5.پروژه LED-Stopper 7x20میکرو AVR
6.پروژه Digital Clock LED 32x8 AVR
7.پروژه Digital Voltmeter-Ammeter
8.پروژه منبع تغذیه Digital Power Supply 0-42V 5A
9.پروژه کنترل و محافظت دیجیتال ولتاژ خروجی AC/DC
10.پروژه ساعت دیجیتال RTC با AVR
11.پروژه مدار آشکارساز نشت گازمتان و گاز بوتان و LPG سنسور MQ
13.محافظت و کنترل ولتاژ و جریان خروجی از مدار AC / DC
14.طراحی و ساخت فانکشن ژنراتور با کنترل لمسی توسط (Touch Screen)
15.تابلوی روان با ماتریس 32*8 ارسال پیام متنی از طریق کامپیوتر
16.قفل الکترونیکی هوشمند توسط تاچ لمسی (Touch Screen)
17.کنترل و راه اندازی سروموتورهای الکتریکی و موتور DC و موتور ﭘله ای
18.محافظت و کنترل حد جریان سه فاز 0-200 آمپر در سه رنج کاری
19.محافظت از سطح ولتاژ شارژ- جریان شارژ و دمای باطری های UPS تا 200 آمپر
20. پروژه کنترل دور و زاویه چرخش موتور های گیربکس دار
21. محافظ ولتاژ برق شهر تایمر دار 30 آمپری
22.هشدار دهنده نشت گاز شهری و دود همراه با قطع خودکار گاز و برق
23. مدار کنترل کننده هوشمند تپ چنجر ترانس قدرت 63 کیلو ولت سه فاز
24. منبع تغذیه 0-32 ولت 0-5 آمپر قابل افزایش تا 0-20 آمپر (Power supply 0-5A 0-20A)
25. محافظ تمام دیجیتال هوشمند وسایل برقی ( یخچال و فریزر- صوتی تصویری-کامپیوتر )
1. مقالات در رابطه با سیستم های دیجتال و اطلاعاتی مفید در رابطه با Multimedia Card (MMC – SD)
2. مقالات در رابطه با آموزش میکروکنترلر AVR و PIC و8051-52 و...
دانلود نرم افزارهای کاربردی
1.نرم افزارهای برای میکروکنترلر 8051
2.نرم افزارهای برای میکروکنترلر PIC
3.نرم افزارهای برای میکروکنترلر AVR
ساعت
مقدمه:
این پروژه یک نمایشگر نگهدارنده برای خودرو می باشد که در آن از 140 LED برای انجام این عمل استفاده شده است که میتوان در رنگ های مختلف LEDمونتاژ شود، مشخصات این دستگاه در تصویر زیر درج شده است. پروژه بصورت نیمه رایگان میباشد، اما برای اشخاصی که اطلاعات کافی درمورد این تراشه دارند بخش های از این پروژه به زبان Assembly در این سایت همراه با مثال های کاربردی قرار گرفته که می توانند آنها را دانلود و اجرا کنند ازجمله نحوه برنامه نویسی تابلو روان، کار با ماتریس های LED و درایورهای سطر ستون، و............
بلوک دیگرام مدار:
برای دیدن در ابعاد واقعی بر روی عکس کلیک کنید.
در واقع یک تابلو نمایشگر دیجیتالی، کد های متن مورد نظر خود را از طریق پردازنده پس از آنالیز اطلاعات از حافظه موجود در تراشه میکرو کنترلر برداشت نموده سپس سیگنالهای لازم را جهت نمایش تولید کرده و در اختیار درایورها قرار میدهد باتوجه به اینکه نحوه چیدمان LED ها در نمایشگر به صورت ماتریسی می باشد، لذا دو دسته درایور برای راه اندازی ماتریس نیاز است که شامل درایور های سطر و درایور های ستون میباشد. این درایور ها با توجه به فرامین دریافتی از سوی پردازنده، با روشن و خاموش نگاه داشتن LED های موجود در ماتریس، باعث به نمایش در آمدن مطلب اعم از متن و یا تصویر بر روی ماتریس خواهند شد.
خاصیت موزائیکی تصویر:
تصویر تشکیل شده است از مجموعه نقاط که به آن Pixel سلول تصويري می گویند هر یک از این نقاط را یک جزء تصویر گویند و این خاصیت را خاصیت موزائیکی تصویر می نامند. با بزرگ نمایی بیشتر هرچه تعداد اجزاء تصویر در واحد سطح بیشتر باشد، وضوح تصویر بیشتر می باشد. به عبارت دیگر به واقعیت نزدیکتر بوده و جزئیات آن بهتر دیده می شود در تابلوهای دیجیتالی نیز خاصیت موزائیکی وجود دارد. تصویر توسط ماتریسی از LED ها ایجاد میگردد در واقعه در تابلو روان موزائیک ها LED ها می باشند. که از یک فاصله معین چشم بیننده قادر به تمایز نقاط تصویر ایجاد شده نبوده و یک تصویر را یکپارچه احساس میکند.
جاروب ماتریس:
جهت تشکیل تصویر بر روی پانل تابلو نیاز به روشن و خاموش نگه داشتن LED های موجود بر روی تابلو متناسب با تصویر مورد نظر است. بنابراین نیاز به کنترل تک تک LED های موجود در تابلو می باشد. از طرفی هر LED دارای دو پایه است با فرض تک رنگ بودن!! و در صورتی که ما یک پنل با ماتریس 8*8 داشته باشیم 64 عدد LED داریم در 2 پایه ضرب شود 128 پایه داریم که باید کنترل شود. مسلماً استفاده از این تعداد سیم مقرون به صرفه نخواهد بود و باعث پیچیدگی مدار خواهد شد. جهت بر طرف کردن مشکل فوق می توان پایه یکسان در LED ها را به صورت سطری و ستونی به یکدیگر متصل نمود. به تصویر زیر دقت کنید:
همانطور که در تصویر مشاهده نمودید، در این آرایش آند تمامی LED ها موجود در یک سطر یکسان به هم متصل شدند، همچنین کاتد آنها نیز در یک ستون یکسان به هم اتصال داده شده اند. شما در این روش جهت روشن کردن هر LED کافیست که سطری که آن LED در آنجا قرار دارد را به سطح ولتاژ مثبت اتصال داده سپس ستون مربوط به همان LED را به زمین مدار وصل کنید. با این روش ما می توانیم از تعداد سیم های مورد نیاز جهت کنترل LED ها بکاهیم ولی در مقابل امکان کنترل همزمان تمامی سطر ها را از دست دادیم و در هر لحظه فقط و فقط میتوان LED های موجود در یک سطر و یا یک ستون را کنترل نمود.
به هر حال در صورت عدم استفاده از روش فوق شما مدار پیچیده ای خواهید داشت، در تصویر بالا برای کنترل هر ماتریس تنها به 12 سیم نیاز داریم، فقط در این حالت برنامه شما کمی پیچیده خواهد شد ولی هزینه مونتاژ پایین خواهد آمد که این خود یک مزیت می باشد.
انواع روش های جاروب:
در جاروب سطرها شما LED های موجود در سطر اول را روشن می کنید، سپس LEDهای سطر دوم و ..... تا به آخر برسیم. سپس دومرتبه این کار را انجام می دهیم.
در جاروب ستون ها شما LED های موجود در ستون اول را روشن سپس LEDهای ستون دوم و ..... تا به آخر برسیم. سپس دومرتبه این کار را انجام می دهیم.
به یک بار جاروب کامل تازه سازی یا Refresh میگویند.
جهت کمک به درک مطلب های ذکر شده برای شما از هردو روش یک مثال آورده شد.
مدار آزمایشی جاروب سطر و ستون همراه با برنامه میکروکنترلر:
در این بخش چند آزمایش کامل برای میکرو کنترلر ATmega8 به زبان اسمبلی قرار داده شده که همرا با سایر آزمایشها می توانید آنها را دانلود و سپس اجراء کنید. این برنامه کاملاً دقیق می باشد لطفاً تنظیمات دیگر را برهم نزنید فقط پس از نمایش اگر سرعت PC شما با سرعت فرکانس انتخاب شده میکرو یکی نباشد ممکن است که تصویر نمایش داده شده ناقص پخش شود پس شما فرکانس میکرو را تغییر دهید.
توجه: شما می توانید مدارهای طراحی شده بالا را در نرم افزار شبیه ساز Proteus v7 آزمایش کنید می توانید آنها را همراه با مثال های دیگر از لینک معرفی شده همین بخش دانلود نمائید.
Test_Programmable_Move-Down 5x7 Column
توجه: جاروب کردن علاوه بر کاهش سیم بندی و کم شدن پیچیدگی مدار باعث خواهد شد که شما در هر لحظه از زمان تنها تعداد کمتری از LED های تابلو را روشن کنید و در نتیجه میزان مصرف جریان الکتریکی تابلو به میزان قابل توجه ای کاهش پیدا خواهد نمود و مدارات درایور ارزان تری را می شود برای مدار بکار برد.
اثر فلیکر Flicker:
اثر نور در چشم انسان برای مدت کوتاهی باقی می ماند. این خاصیت را اثر پس ماند نور می نامند. بر مبنای همین خاصیت است که در سینما و تلویزیون احساس پیوستگی تصویر بوجود می آید. چنانچه تصاویری که یک حرکت مثلا راه رفتن اسب عکس برداری شود و سپس با سرعت 16 بار در ثانیه به نمایش درآید چشم انسان منقطع بودن تصاویر را احساس نکرده و تصاویر را بطور پیوسته حس می کند.
البته به علت اینکه با 16 تصویر در ثانیه حرکت نرم و طبیعی نداریم، فرکانس مذبور بعداً به 25 تصویر در ثانیه افزایش داده شد. در این فرکانس برای بیش از 90 درصد حرکات، پیوستگی طبیعی بوجود می آید. به همین علت به فرکانس مذبور حد پیوستگی گفته میشود. مشکل دیگر مسئله چشمک زدن تصویر است که برای رفع این مشکل فرکانس را باز هم افزایش می دهند. در تابلو های روان هم مسائل پیوستگی تصاویر و همچنین چشمک زدن، عوامل تعیین کننده سیستم جاروب و زمانهای مربوطه هستند.
برای دیدن در ابعاد واقعی بر روی عکس کلیک کنید.
جهت کم کردن این اثر و افزایش نور تابلو روان چند کار می توان انجام داد:
جدول گلایف:
برای نمایش هر تصویر و یا متنی در تابلو روان ما نیاز به این داریم که ابتدا آنرا به نقاط تشکیل دهنده تقسیم کنیم. در مورد حروف نیز بدین شکل عمل میکنیم و به ازای هر حرف یک جدول درست میکنیم، به مجموعه این جداول که شامل تمامی حروف میشود اصطلاحاً جدول گلایف می گویند. جهت روشن شدن مطلب به تصویر زیر دقت نمایید.
همانطور که مشاهده می کنید در تصویر بالا نمونه ای از جدول گلایف برای حروف و فونت های فارسی آورده شده جدول های مختلفی را می شود برای انواع حروف و کاراکتر ایجاد نمود در پایان همین بخش فایل Excel برای دانلود شما قرار داده ام که شما می توانید آنرا برای انواع ماتریس های سطری یا ستونی تغییر دهید، کدها 0 یا 1 با هر نوع سخت افزاری که شما بکار خواهید برد تغییر می کند.
نمونه ای از جدول گلایف بکاربرده شده در برنامه به زبان Assembly در شکل زیر آورده شده:
توضیح بخش اسکن ماتریس ها یا همان LED ها:
برای فهم بهتر نحوه اسکن کردن ماتریس ها یک مثال ساده کافی میباشد ما باید فرض کنیم که سرعت میکرو در هنگام اجرای برنامه از ما کمتر است مثال برای نمایش حرف A باید به این صورت عمل شود.
مثال : ابتدا کد حرف A را بصورت باینری مشخص میکنیم:
برای نمایش این کد 11 هگز باید ابتدا این کد را همراه با 7 کد دیگر که مربوط میشود به ماتریسهای دیگر که در این مثال همه آنها صفر می باشد را از طریق گذرگاه ارسال نمود سپس بیت 7 پورت سطر یا همان اسکن را صفر می نمایم به این ترتیب کد 11 نمایش داده میشود نمای مداری نوشته بالا به شکل زیر می باشد مابقی کدها هم به همین صورت ارسال می شوند فقط بین هر ارسال یک تاخیر قرار می دهیم تا چشم انسان این کاراکتر را پیوسته مشاهده کند متوجه خاموش و روشن شدن LED ها نشود همانند کار لامپ انتشار الکترون در لامپ تصویر TV.
برای خلاصه سازی ابتدا همه کارکتر های کد مربوطه را باید در یک جدول (جدول گلایف) نوشت سپس آنها را خط به خط خواند و نمایش داد برای این کار از دستور .DB استفاده می کنیم.
توجه: شما می توانید مدارهای طراحی شده بالا را در نرم افزار شبیه ساز Proteus v7 آزمایش کنید می توانید آنها را همراه با مثال های دیگر از لینک معرفی شده همین بخش دانلود نمائید.
لینک دانلود:
http://s3.picofile.com/file/7645463866/Project_Electronic_003_Project_3_Party_1.zip.html
رمز فایل: www.Project-esisis.com
نسخه ی pdf قابل دانلود این صفحه:
لینک دانلود:
http://s3.picofile.com/file/7646659137/Page_Project3_LED_Stopper7x20_AVR_1_.zip.html
رمز فایل: www.Project-esisis.com
تمام حقوق این وب سایت و مطالب آن متعلق به بزرگترین وب سایت آموزش الکترونیک می باشد و هرگونه کپی برداری از مطالب آن فقط با ذکر منبع مجاز است
Copyright © 2012 , project-esisis.com